Ένα παραδοσιακό κτίριο με μακρά ιστορία, πριν τον μεγάλο σεισμό του 1956, οπότε υπέστη αρκετές ζημιές, οι οποίες επισκευάσθηκαν τα επόμενα χρόνια. Ήταν ιδιοκτησία της Μαριγούλας  και του Γιάννη Σιγάλα (Ρόμπου), γνωστού βιολιστή του νησιού της εποχής εκείνης.

Οι  ιδιοκτήτες του ήταν πάντα φιλόξενοι άνθρωποι και γι’ αυτό στην τότε οικία τους συνέρρεαν φίλοι και συγγενείς, όλες τις εποχές του χρόνου, για να απολαύσουν την φιλοξενία τους, γευόμενοι εκλεκτούς μεζέδες (Αμβροσία) και μοναδικό κρασί (Νέκταρ) που τους προσέφεραν στην μεγάλη τραπεζαρία του σπιτιού (Συμπόσιο) και μετά το μεγάλο φαγοπότι ξεκουράζονταν στον ξενώνα του σπιτιού, στην αγκαλιά του Μορφέα.

Τα τελευταία χρόνια, η μεγάλη αυτή παραδοσιακή οικία πέρασε στα χέρια της εγγονής τους Γιάννας Ξυγκάκη-Ντάλη, η οποία υπερήφανη για την ιστορία φιλοξενίας του σπιτιού ονόμασε αυτό «Οικίες Φιλοξενία» προς τιμήν των προγόνων της και μεταμόρφωσε αυτό στις σύγχρονες ανάγκες του σημερινού ταξιδιώτη, ο οποίος έχει την δυνατότητα να φιλοξενηθεί  σε ένα από τα 4 μοναδικά διαμερίσματα του καταλύματος που έλαβαν τα ονόματα τους από την ελληνική μυθολογία σε συνδυασμό με την σύγχρονη ιστορία του σπιτιού.

«Νέκταρ», όπως το κρασί των θεών.

«Αμβροσία», όπως η τροφή των θεών.

«Συμπόσιο», όπως η συγκέντρωση φίλων που ήταν αφιερωμένη στο κρασί και το φαγητό , στην Αρχαία Ελλάδα.

«Μορφέας», όπως ο θεός του ύπνου και των ονείρων.